Kerkproeverij

Wij zouden het geweldig vinden als u iemand uitnodigt voor de startzondag op 15 september, die niet of weinig bekend (meer) is met een kerk en die laat “proeven” hoe de kerk van tegenwoordig smaakt. Voor U is de kerk en het geloof van belang in uw leven. We vragen aan u om dat wat u zo belangrijk vindt, om dat een keer te delen met een goede bekende. Niet als ledenwerfactie, gewoon om te delen en het er samen nog eens over te hebben. Als de ander met een positief beeld naar huis gaat is de proeverij geslaagd. Natuurlijk is een ander vragen best spannend, al hadden veel ouderen er al positieve ervaring mee.

We geven u een paar tips om u te helpen:

• Als u iemand uitnodigt dan ook gelijk vragen: Zal ik je /u ophalen? Het samen gaan verlaagt de drempel enorm.
  • Steek meer energie in het bedenken WIE je zult uitnodigen dan in HOE je het zult vragen. Schrijf op de kaart die we verstrekken een persoonlijke uitnodiging.
  • Bedenk dat degene die u vraagt meekomt omdat die persoon u kent; omdat u het bent die het vraagt en ook uit nieuwsgierigheid.
  • Het gesprek na afloop is heel belangrijk. Zo krijg je inzicht wat mensen van de kerkdienst vonden en hoe ze er tegenaan kijken. Voor de dienst delen we een samenvatting van de viering uit en een paar vragen, die het gesprek helpen na de dienst bij de koffie met wat lekkers.

Wilt u meer lezen of de video’s zien: https://portal.eo.nl/kerkproeverij/

De uitnodigingskaarten liggen vanaf zondag 30 juni op de boekentafel.