Actiegroep Zambia 2020

Wij, Dianne en Matthijs, zijn jongeren uit de Johanneskerk in Gorinchem en zullen in de zomer van 2020 deelnemen aan een jongerenreis naar Zambia. Samen met jongeren uit Dordrecht zullen we tijdens de reis o.a. twee projecten van Kerk in Actie bezoeken; een predikanten opleiding en een maatjes project voor aidswezen.

Deze reis kost een hoop geld en we zijn al hard aan het sparen om dit te kunnen betalen. Verder proberen we 1300 euro per persoon aan sponsorgeld op te halen met verschillende acties.

Update Zambiareis en Coronavirus

De organisatie van onze Zambiareis heeft de moeilijke beslissing moeten maken om de geplande reis van komende zomer te annuleren. Door de nieuw gestelde maatregelen van de overheid is het voor ons tot 1 juni niet mogelijk om acties te voeren, uiteraard waren daar oplossingen voor te vinden.
Wat belangrijker is geweest om te komen tot dit besluit, is dat wij niet weten hoe het corona-virus zich wereldwijd gaat ontwikkelen en wij nu niet kunnen overzien hoe de situatie in juli zal zijn. Er bestaat een kans dat het virus op dat moment in Nederland onder controle is, maar hoe dat in Zambia zal zijn weten wij niet.
Met al deze dingen in het hoofd, en het feit dat we nu nog geen financiële verplichtingen hadden omtrent de vliegtickets en guesthouses, heeft de organisatie het besluit genomen om de reis komende zomer niet door te laten gaan.
Echter als organisatie willen we alles in het werk stellen om de geplande reis een jaar later, in de zomer van 2021, alsnog te maken.

Wat betekent dit voor de acties? De acties die wij tot 1 juni gepland hadden zullen geen doorgang vinden. We hopen na 1 juni nieuwe data te kunnen prikken en zullen u daarvan uiteraard op de hoogte houden.
We hopen dat u alle jongeren, de reis, de ontwikkelingen rondom het corona-virus en de mensen in Zambia mee wilt nemen in uw gebeden. Daarnaast hopen wij ook het komende jaar weer te kunnen rekenen op uw steun, op welke manier dan ook.

Met vriendelijke groet,
Matthijs van Dam en Dianne van Middelkoop

Tussenstand opbrengst

In december 2019 tot en met maart 2020 hebben we acties gehouden om sponsorgeld op te halen voor onze jongerenreis naar Zambia. Dit heeft een fantastisch bedrag opgeleverd waarvoor we iedereen die, op welke manier ook, heeft bijgedragen enorm hartelijk voor bedanken!

Zambia-acties in beeld