Paasgroetenactie

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt Gods licht uit dat schijnt op de gebrokenheid van het leven. Dat ervaren gedetineerden als geen ander. De draad staat voor de helende kracht van God. Hij maakt alles weer nieuw.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. U kunt op drie manieren deelnemen:

1) Via het kerkelijk bureau. Van 21 februari tot en met 10 maart bent u tijdens openingstijden welkom bij het kerkelijk bureau om een kaart te schrijven. U betaalt € 1,00 voor de postzegel die op de kaart komt, zodat de gedetineerde deze kan versturen. Pinnen is mogelijk.

2) Na de zondagse kerkdiensten van 20 en 27 februari en van 6 maart kun je een kaart schrijven.
Pinbetaling voor de postzegel is dan niet mogelijk.

3) Kunt u niet naar de kerk of het kerkelijk bureau komen maar wilt u wel graag een kaart versturen, bel
dan Bregitta Breedveld: telefoonnummer 0183 – 63 53 48

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Meer info over de Paasgroetenactie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie.

We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank!